Kulturhovedstad 2017 – Aarhus er i fokus

I år 2017 er Aarhus sammen med region Midtjyllands 18 andre kommuner udvalgt som kulturhovedstad, og for den østjyske storby betyder dette, at byen bliver fyldt med alt fra større arrangementer til opstilling af kulturelle monomenter. Det er anden gang, at en dansk by bliver en del af den europæiske kulturhyldest, og selvom det for den gængse dansker kan virke fjernt, er det ikke helt ubetydeligt for hverken erhvervs- eller borgermiljøet. For selvom titlen som kulturhovedstad atter gives videre i 2018, er det uden tvivl et begivenhedsforløb, der vil sætte sine klare spor på Aarhus fremadrettet.

Aarhus fyldes med arrangementer

Med titlen som kulturhovedstad følger i alt 394 arrangementer, som alle har med kultur og æstetik i alle afskygninger at gøre. Her kan man blandt andet opleve historiske fortællinger, moderne kunst og gastronomi på et sådant plan, at Aarhus for alvor bliver en central turistperle, som vil tiltrække ikke kun det danske folk, men også besøgende fra alle dele af verden, der ønsker at blive en del af den fest, det er at være i årets kulturhovedstad. Alle arrangementer samt en gennemgående uddybelse af de mange events i Aarhus kan ses her, hvor Aarhus i samarbejde med holdet bag Europian Capital of Culture har samlet alt vedrørende det et år lange arrangement.

Hvilken betydning har kulturhovedstaden for Aarhus efterfølgende

Generelt kan det siges, at der med kulturhovedstaden følger et enormt arbejde for at fremme kultur, historie osv. i Aarhus by, og dette bliver selvfølgelig stående efterfølgende. Men derudover er titlen som kulturhovedstad med til at sætte Aarhus på verdenskortet, og for den fremadrettede turisme samt bymiljø, er dette et større boost imod en ikke blot renere by, men også en by, der får større og større betydning i det danske land, og som derved stadfæster sin rolle som værende Jyllands hovedstad. At være kulturhovedstad er nemlig ikke blot er forbipasserende event, men samtidig et kvalitetsstempel, hvorfor byens borgere kan bryste sig ved at være en by, der har central europæisk betydning for vedligeholdelse af kultur, uden at det bliver for monotont eller gammeldags. På den måde er kulturhovedstaden også med til at identificere en by som Aarhus, der, uagtet at den allerede er en storby, dog er en mindre by i vækst – sammenlignet med andre større europæiske storbyer.

Er du også nysgerrig på at vide mere om det omfattende arrangement, kulturhovedstaden repræsenterer, kan du med fordel undersøge de forskellige events nærmere på byens egen hjemmeside eller besøge den lettilgængelige storby, hvis åbne bymiljø er en kulturoplevelse i sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *