Inde godt men ude bedst: Lær at klare dig selv udenfor

Elsker du at opleve nye sider af naturen, og er du altid nysgerrig på, hvor den næste sti fører hen? Hvis du ønsker at tage endnu flere skridt ud i det fri, så bør du lære dig selv, hvordan du klarer dig bedst muligt i naturen. Her er fem gode råd til, hvordan du gør dig klar til naturlivet. 

Vil du tage din interesse for naturen til nye højder, så bør du gøre noget seriøst ved din interesse. Et af de vigtige punkter er, at du lærer at klare dig selv, så du er i stand til at begå dig under lidt sværere forhold. Her kommer nogle råd til, hvordan du bliver ekspert i dine yndlingsomgivelser: Naturen.

Se muligheder frem for begrænsninger

Det er nemmere sagt end gjort, men når du opholder dig i naturen, kan du møde udfordringer, som du ikke altid kan forberede dig på. Måske er vejret ikke som håbet, eller stien er spærret på din vej, og så er du nødt til at tænke positivt, så du kan overskue situationen. I stedet for at tænke, at det hele er noget møg, så undersøg nye muligheder mod dine mål i naturen, så du ikke lader dig slå ud af lidt modgang.

Lær solen at kende 

Skal du rigtig ud på en slags overlevelsestur, så bør du vide, hvordan du finder vej. Solen er naturens kompas, så du kan orientere dig om, hvor du befinder dig. Hvis du rigtig farer vild, er det en tommelfingerregel at lede efter noget vand i form af en å eller bæk. Den vil lede dig videre til større floder som leder ud til havet.

Vand er det vigtigste

Hvis du bevidst eller ubevidst har valgt at tage langt væk fra civilisationen, så bør du vide, hvordan du holder kroppen bedst muligt i gang. Optimalt set er du selvfølgelig udstyret med mad og drikke, men der kan komme situationer, hvor det rent faktisk handler om at tage, hvad man kan få. Her bør du tænke på, at vand er det absolut vigtigste for at holde kroppen i gang. Drik derfor rigeligt, og gør det, når du har muligheden for det.

Spis, når du har muligheden

Når du finder mad, skal du også spise af det. En af naturens gaver er, at det rent faktisk er muligt at skaffe mad til at overleve. Gør derfor dig selv den tjeneste at smage på naturen, når du møder noget spiseligt på din vej. Det kan være skovbær, klart vand fra en bæk eller æbler fra frugttræer. Husk dog, at du bør vide, hvad du spiser, og der kan være både svampe og bær, som er giftige.

Lær at lave et rigtigt bål 

En rigtig klassiker, som du selvfølgelig skal kunne, hvis du skal kunne klare dig i naturen. Et bål kan både hjælpe dig til at lave mad, holde dig varm og skabe hygge, der hvor du befinder dig. Derudover kan du tilkalde hjælp ved brug af røgsignaler, hvis det står helt skidt til. Husk dog, sikre dig mod skovbrande, fx ved at grave et hul ned i jorden, hvor du kan lave bålet.

Savner du projekter til udendørs aktiviteter, kan du finde inspiration på nettosten.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *