Oplev Danmark – tag ud i det fri

Har du lyst til at lære dit eget hjemland bedre at kende, så er det måske tid til at tage på ferie i Danmark. Der findes mange måder, hvorpå du kan kombinere fysisk aktivitet, kulturelle oplevelser og ægte afslapning i lille Danmark. Her får du en guide til nogle af de muligheder, du kan overveje. 

Vil du have en pause fra de italienske og spanske campingpladser, hvor det næsten kan være svært at finde ro for aktiviteter, grædende børn og swimmingpools? Eller er pengepungen presset, men du vil stadig gerne nyde din sommerferie? Måske skulle du overveje at holde årets ferie i Danmark. Her er nogle bud på, hvor du kan tage hen, uanset, om du ønsker en rundrejse eller være det samme sted.

Idyl i Skagen

Det nordligste af Danmark er et meget populært valg, og det er ikke uden grund. Skagen rummer nemlig en helt speciel natur, som bør opleves. Tag en tur ud på ”Grenen”, som er det nordligste punkt i kongeriget. Her kan opleve vandstanden skifte – formentlig sammen med en masse andre turister.

Du kan også tage en tur ud og se Den Tilsandede Kirke, som er delvist dækket af sand. Er i en børnefamilie afsted, så er det populært at besøge Råbjerg Mile, som er en ørken, som hvert år bevæger sig flere meter, fordi sandet flyttes af vinden.

Skarp natur ved Møns klint

Ved det sydlige Sjælland, nærmere betegnet Møn, ligger et af de største danske naturfænomener i form af Møns Klint. Stedet består af over 100 meter høje kridtklipper, hvorfra der er udsigt ud over Østersøen. Klipperne er en storslået og barsk naturoplevelse, som du sent vil glemme. Der er desuden mulighed for at være aktiv i området, ligesom gangbesværede og kørestol brugere kan transporteres via den flotte anlagte sti.

Efter turen kan du tage en tur på Geo Center Møns Klint, hvor du kan høre historierne om de danske naturfænomener.

Blid natur-Camping i Ry

En modsætning til Møns Klint er den blide, uskyldige natur ved Silkeborg og Ry. Her er der mulighed for teltture og camping, og kanoturen er et populært valg. Hvis du virkelig trænger til ren afslapning, hvor du kan betragte den smukke østjyske natur, så er Ry et rigtig godt valg. Her kan du sejle på Gudenåen, besøge Himmellbjerget eller bare gå på oplevelse omkring de smukke søer eller i de grønne skove.

Området huset flere campingpladser, som er tilrettelagt turister, som ønsker en ferie helt nede på jorden. Der er desuden rigtig gode muligheder for fiskeri – både Put&Take og søfiskeri.

Landelig hygge i Kerteminde

Vil du på ferie på Fyn, så er Kerteminde et rigtig dejligt sted. På den nordlige del af øen ligger denne gamle købstad, som rummer en masse fiskeri og auktioner, som kan være en oplevelse at besøge. Om sommeren er Kerteminde rigtig hyggelig med is-spisende turister, som har fundet et åndehul midt i Danmark. Kerteminde består også af en række hyggelige, velholdte gader, som har et præg af gamle dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *