Tag på aktiv ferie i det fri

Ferie behøver ikke nødvendigvis betyde strand og kokosnødder hver gang. Aktiv ferie bliver nemlig mere og mere populært, og selvom du bevæger dig undervejs, så er det også forbundet med en masse afslapning og ro til sindet – læs om nogle af mulighederne for aktiv ferie her. 

Har du holdt ferie på samme måde i de sidste mange år, og føler du, det i år er tid til at prøve noget nyt? Måske er aktiv ferie noget for dig. Ordet afskrækker dig måske, fordi du ikke forbinder afslapning med fysisk aktivitet, men der er rig mulighed for at tilrettelægge en ferie, som både giver sved på panden, afslapning og ferie-følelse. Her er nogle af mulighederne, du kan vælge.

Cykelferie

En klassiker. Hvis du er en rigtig aktiv ferie, så er cykelferie et sikkert hit. Her får du mulighed for at se sider af Danmark, du ikke normalt oplever, og du kan selv sætte tempoet. Er du typen, der gerne vil have god gang i cyklen, så kan du sagtens lave en cykelferie langt omkring på en uge. Vil du hellere køre i et roligt tempo med en masse længere stops, så bør du sætte ekstra tid af.

Tænk over, hvor meget du vil forberede på forhånd. En god cykel, som er behagelig at cykle på, er afgørende for en god oplevelse. Du kan kombinere cykelferien med teltferie, hvor du selv cykler rundt med dit grej, eller du kan booke dig ind på hoteller eller vandrehjem på din rute.

Kanotur

Her får du virkelig mulighed for at nyde idyllen i dit eget tempo. En kanotur kan gøres på alt fra en dagstur til flere uger, og Danmark rummer gode muligheder for at opleve noget nyt hver dag. Ligesom med cykelferien, så er du en smule afhængig af vejret, og du bør nok undersøge vejudsigterne i forvejen, med mindre du selvfølgelig er helt vildt med at være gennemblødt.

Kanoturen er for alle, da ikke alle behøver ro hele tiden, og du sætter selv farten. Kombiner fx turen med en telttur, så du virkelig får mulighed for at nyde naturen både på land og vand. En kanotur skal forberedes, så du har det rigtige udstyr med, så sæt ind i alt fra sovepose til fiskegrej, når du planlægger.

Vandreferie 

Det kan både foregå i Danmark og i udlandet. Vil du gerne ud og bruge kroppen i mange dage, så kan du kigge efter rejser i Norge, Østrig eller Italien, hvor der er utallige bjergkæder, som er tilrettelagt til vandring. Skal du med familien på vandreferie, så tænk over, om i skal dele jer op i perioder. En vandreferie er mere krævende end som så, og et par unge ben vil gå længere på literen end de ældre.

Vandreferie er en god måde at få brugt sig selv på, hvorefter der er mulighed for wellness, lækker mad og hygge om aftenen. Mange hoteller og vandrehjem er nemlig formet til vandre-gæster, som ønsker at kombinere de spændende naturruter med ægte afslapning sidst på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *